More Website Templates @ TemplateMonster.com - January28, 2013!

Blog

Brugge

  Groede

  Groede is een pareltje dat ook nog eens schitterend ligt te midden van natuurschoon. Het gebied van Groede tot aan de kust is bijzonder met de kreken en de duinen. Zelfs het licht is hier speciaal:  kunstenaars komen hierop af!
  Het is een heerlijke uitvalsbasis om te fietsen of te wandelen. De “Wandelroute Groede: droge voeten door Jacob Cats” ,is een dorpswandeling van 10 km (gekoppeld met kustroute 16 km) waarbij u van veel historie (Jacob Cats, historische pandjes, monumentale kerk, het Vlaems Erfgoed..) en natuur geniet. Bij het VVV zijn meerdere routes online te bestellen of te koop.
  Fietsen zijn in het dorp te huur. Vanuit Groede sluiten verschillende knooppunt routes aan. Leuk is om de speciale app te downloaden “Fietsroutes zeeland”!
  “Groede is hot”…. In Groede treft u kleine winkeltjes aan met een uniek karakter. Zoals  “O-lijf”, een winkel voor levensgenieters in de voormalige lagere school. Hier koopt u ambachtelijke olijfolies, balsamico azijnsoorten en vele karakteristieke keukenproducten.
  Verder vind u in de Slijkstraat een klein boekhandeltje en het “Vlaemsche Erfgoed”, een hedendaagse ontmoeting met het verleden.
  De kinderen kunnen heerlijk spelen in Groede Podium (net buiten Groede gelegen) tussen de bunkers uit WO II. Een unieke speelplek, omgeven door een natuurgebied met uitkijktorens, watertjes, trekvlot, vlonderpad en stapstenen. Hier kan je op ontdekking!!
  Het strand ligt op ongeveer 2 km. Hier vindt u mooie, brede stranden, met een gezellig strandpaviljoen.
  Uitstapjes naar het middeleeuwse Brugge of naar de chique badplaats Knokke, wij kunnen het ten zeerste aanraden.
  Prachtige natuurgebieden zoals het Zwin en de zwarte polder zijn mooi om te wandelen, om haaientanden te zoeken of gewoon om van te genieten. Het kan er allemaal!

  Knokke

   Schermafbeelding 2014-01-24 om 13.32.41 Schermafbeelding 2014-01-24 om 13.32.15Kunstroute

   Knokke-Heist profileert zich als kunststad aan zee. Nergens in Vlaanderen is er een grotere concentratie aan kunstgalerijen en onze badstad heeft één van de grootste collecties kunstwerken op het openbaar domein.
   Om al die kunst aan het grote publiek te tonen, en wat uitleg te geven, werden twee kunstroutes uitgestippeld van zo’n 15 km lang.
   De route kan zowel te voet of met de fiets afgelegd worden. lees meer

   Vlindertuin

   Schermafbeelding 2014-01-24 om 00.39.16
   Tropische planten, bloemen, fladderende vogeltjes en allerlei andere kleurige tropische dieren…….Ik was toch in het Zeeuwse dorpje Kwadendamme?
   In deze Zeeuwse mini jungle waan je je echt even in de tropen. lees meer

   Groede Podium

   groede_podium

   Groede Podium heeft de vroegere sfeer behouden, aangevuld met veel nieuwigheden zoals het transparante restaurant met veel informatie over streek en verleden. De bunkers verwijzen nog steeds als stille getuigen naar het verleden en hebben nu een geheel nieuwe functie gekregen. Het park zelf is ingedeeld in kamers met ieder een eigen thema en aangekleed met natuurlijk vormgegeven speel- en landschapsmeubilair. Vooral de nieuwe speeltoestellen, de toegepaste materialen en de kleuren maken dat alles in evenwicht is. Het is een bijzonder plan,  waarin recreatie, cultuur en natuur op een speciale manier verweven worden. lees meer